3 tips voor adverteren op Google

Adverteren op Google kan soms behoorlijk pittig zijn. Zeker als je helemaal geen verstand hebt van dingen zoals Google Ads. Wanneer je een beginnend bedrijf bent, is het fijn als je daar wat hulp bij kan gebruiken. Daarom lees je in deze blog 3 tips en trucs die jou kunnen helpen bij het adverteren op Google.

Wat is adverteren op Google precies?

Wanneer je gaat adverteren op Google, maak je een advertentie. Die advertentie kun je op verschillende manieren inzetten. In deze blog gaat het over SEA. Door het maken van een ad, kom je hoog in Google te staan. Daar betaal je ook voor. Jouw doelgroep zoekt een zoekwoord en op dat zoekwoord kom jij bovenaan te staan.

1: Het maken van een goede ad

Het maken van een goede ad, is de eerste belangrijke stap. Jouw ad komt er uit te zien als een gewoon zoekresultaat. Het verschil is dat jij bovenaan staat en dat er bij jou in het klein “Advertentie” bijstaat. Veel kliks krijg je al doordat je bovenaan staat. Toch moet je met jouw ad ook de aandacht trekken. Zorg dus dat de ad opvallend genoeg is en jouw doelgroep aanspreekt

2: Adverteren op Google achter de schermen

De ad moet je ook nog gaan regelen. Denk aan de plaatsing en de betaling. Wanneer je dat lastig vindt kan je dat altijd door een gespecialiseerd bedrijf laten doen.

3: Focus je op meerdere platformen

Wanneer je veel mensen wilt bereiken, is het goed om meerdere platformen te gebruiken. Google is een heel belangrijk platform. Als je daar dus al mee bezig bent, ben je al goed op weg. Jouw doelgroep die je wilt bereiken, maakt waarschijnlijk ook nog gebruik van andere platformen dan alleen Google. Denk aan Instagram, Pinterest, LinkedIn, of maak content op platformen zoals Youtube of Podcast.

Een slimme tip is dat je ook vaak dezelfde content voor meerdere platformen kan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.