Essentiële attributen om op te letten bij een tolk

Het vinden van een tolk die je helpt bij het vertalen van Pools naar Nederlands is een proces. Je neemt niet zomaar iemand in dienst die je tegenkomt. Je moet er rekening mee houden dat welke tolk je ook kiest, niet iedereen het beste bij jouw behoeften past en aan dat doel zal voldoen.

Hier zijn enkele essentiële kenmerken om op te letten, zodat je het gemakkelijk kunt verfijnen:

Goede luistervaardigheid
Een groot deel van het werk van een tolk is gericht op hun vermogen om aandachtig te luisteren. Hoe gemakkelijker en sneller een tolk kan kiezen wat er wordt gezegd, hoe soepeler het tolken wordt. Je moet er zeker van zijn dat de tolk goede luistervaardigheden heeft, de belangrijkste van de stapel.

Certificatie
Een certificaat is een bewijs dat de tolk de nodige beoordelingsoefeningen heeft geschaald om ze geschikt te maken voor de functie. Je wil er zeker van zijn dat de certificering die de tolk presenteert, afkomstig is van een gerenommeerde instelling of organisatie.

Kennis en vloeiendheid
Om met grote precisie te kunnen tolken, moet de tolk kunnen bogen op topkennis en vloeiendheid van zowel de taal waaruit hij vertaalt als waarnaar hij vertaalt. Je wil iemand krijgen die de taal tot op de letter kent en het je niet ingewikkelder zou maken.

Specialisatie gebied
Met tolken is het niet een one-size-fits-all aangelegenheid. Ze hebben allemaal hun specialisatiegebied en Je wil er zeker van zijn dat de persoon die je in dienst neemt, gespecialiseerd is in een gebied dat aan jouw behoeften voldoet. Sommige tolken werken het beste voor zakelijke bijeenkomsten en conferenties, sommige werken goed bij verwijderde diensten in verband met de gezondheidszorg, enz. Zorg ervoor dat je dit specificeert wanneer je de vacature plaatst.

Ervaringsniveau
Een ander ding dat je gewoon niet over het hoofd kunt zien, is het ervaringsniveau. Je wil geen groentje in dienst. Je wil iemand die al jaren in de baan staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.