Freelance vertaler of vertaalbureau? 

Als je op zoek bent naar een tolk of vertaler, zul je snel geneigd zijn om naar een vertaalbureau te gaan. Hierbij kun je denken aan het vertalen van een document, audio of video of het vertolken in bepaalde situaties. Er is echter ook de mogelijkheid voor het inschakelen van een freelance vertaler. Mensen gaan er vaak vanuit dat een vertaalbureau beter is dan een freelance vertaler. Dit is echter niet per definitie zo. Het ligt er sowieso per geval aan hoe de kwaliteit en betrouwbaarheid van een partij is, maar verder hangt het er ook vanaf waar je naar op zoek bent. Lees daarom hieronder het verschil tussen de twee.

 

Vertaalbureau

Een vertaalbureau is vaak een professioneel bureau, waar een handjevol mensen werken. Hier zul je vaak een hoog tarief moeten betalen voor de diensten. Of ja, in ieder geval hoger dan bij een freelance vertaler. Met de internationalisering van de handel en economie is er een alsmaar groeiende druk op de vertaalbureaus. Het kan dus zomaar gebeuren dat je een wat langere tijd moet wachten voor je opdracht kan worden uitgevoerd of voor er een tolk beschikbaar is voor je. Het betekent overigens niet dat een professioneel ogend vertaalbureau altijd bonafide is of dat de kwaliteit toereikend is. Op het gebied van gemak is het daarom een stuk makkelijker om voor een freelance vertaler te kiezen.

 

Freelance vertaler

Een freelance vertaler is iemand die onafhankelijk en zelfstandig werkt. Hij of zij accepteert de opdrachten naar eigen inzicht en wens. Het voordeel is dat er talloze freelance vertalers aanwezig zijn en zeker in deze tijd staan zij te springen om een opdracht. Door het aanbod maakt het dat er hele grote groep flexibel inzetbaar is. Daarbij kun je denken aan een document dat vandaag ingediend wordt en morgen al vertaald is, met dezelfde kwaliteit als van een vertaalbureau. Ook voor vertolkopdrachten ben je veel sneller geholpen door een freelance vertaler dan door een vertaalbureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.