Maak kennis met deze heerlijke sushi-vervanger!

Sushi, het is ontzettend lekker en het liefst eten we het elke dag! Het online eten bestellen is steeds meer normaal aan het worden. Ook in deze corona periode bestellen we steeds meer en vaker eten. Wordt het ook een keer tijd voor wat anders én wat gezonds? Je kunt bijvoorbeeld ook een keer een Pokebowl bestellen. Zo proef je nog steeds de heerlijke sushi-rijst met alle ingrediënten die je er zelf in wilt hebben. Hoe lekker is dat? Dit is niet alleen veel gezonder, maar ook nog eens een wisselende maaltijd. Een keer wat anders dan sushi of ander fastfood! In deze blog lees je alles over het ontstaan en samenstellen van een heerlijke Pokebowl!

Wat is een Pokebowl?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar een Pokebowl is een echt, traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Hawaï komt. Het gerecht wordt daar voornamelijk door de vissers gegeten die via deze manier restjes vis opmaken. Dit traditionele gerecht is al snel overgenomen door de Japanse en andere Aziatische keukens. Nu kan je het dus ook bestellen en eten in Nederland bij de meeste sushi restaurants of speciale pokebowl zaakjes. Je kunt dus zelf een eigen ‘bowl’ samenstellen. De basis van deze bowl is dan rijst en daarbij kan je eigen ingrediënten kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan: groentes, vlees, vis en dressings. Je kan het dus zo gezond maken als je zelf wilt. Het is ook heerlijk om als lunch te eten en het is vaak ook goedkoper dan andere maaltijden die je laat bezorgen. Pluspuntjes dus!

Voor welke Pokebowl ga jij?

Een ding is zeker, je kunt heel veel verschillende variaties maken met het samenstellen van een Pokebowl. Je bent er dus nog lang niet op uitgekeken! Daarnaast is het ook nog gezond. In ieder geval gezonder dan een ritje langs de McDonalds. Maak het zo lekker mogelijk met heerlijke, verse ingrediënten en dressings. Wat wordt jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.