Waarom kiezen voor een scheidingsmediator en hoe vind je de juiste? Je leest het in dit artikel.

Een scheidingsmediator kan helpen bij scheidingen. Vaak gaan scheidingen gepaard met veel ruzie, of je het nu wilt of niet. Er kan altijd onenigheid ontstaan over verschillende zaken. Wie krijgt de kinderen? Wie krijgt welke meubels? Een mediator kan helpen bij het oplossen van deze conflicten, zodat de scheiding soepel verloopt en er zo min mogelijk problemen ontstaan. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

Wat zijn de voordelen van een scheidingsmediator?

Een mediator is een expert in conflictbemiddeling. Dit betekent dat een mediator met beide partijen in gesprek gaat en luistert naar beide kanten van het verhaal. Een mediator is objectief en kiest geen partijen, maar luistert enkel naar de belangen van beide partijen. Aan de hand van de informatie die verkregen wordt gaat een mediator aan het werk en stelt hij een plan op. De voordelen van het inschakelen van een mediator zijn:

  • Minder gedoe
  • Zekerheid
  • De best mogelijke uitkomst voor beide partijen

 

Kies je voor een mediator? Dan ervaar je minder gedoe en meer zekerheid. Een mediator kijkt naar de feiten en zorgt voor een passende uitkomst, zodat beide partijen tevreden worden gesteld. Natuurlijk is het het beste om zelf de conflicten op te lossen. Lukt dit niet en heb je onpartijdige hulp nodig? Kies dan voor een mediator!

Een goede mediator inschakelen?

Goed, je weet nu wat de voordelen van een mediator zijn. De beste manier om een mediator in te schakelen, is door te kijken naar de opties. Het is het beste om een mediator bij jou in de buurt te kiezen, dit zorgt vaak voor een betere klik. Een goede klik is belangrijk tijdens conflictbemiddeling. Nadat je een mediator hebt gevonden is het belangrijk om duidelijk en eerlijk te zijn, dit is namelijk de beste manier om problemen op te lossen. Wees dus eerlijk, ook al is dat soms hard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.