Welke soorten taxivervoer zijn er? 

Er zal vast wel een moment voorbijkomen in je leven dat je een taxi nodig zult hebben, of dat nu is omdat naar Schiphol wilt of omdat je per taxi Oisterwijk, Groningen of Franeker wilt bezoeken. Het is dan wel van belang om even goed te weten welke soorten taxivervoer er daadwerkelijk zijn, want er komt meer bij kijken dan alleen instappen en uitstappen. Hier zijn meerdere redenen voor; zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld speciaal vervoer nodig hebt of er speciale omstandigheden zijn waaronder je een taxi nodig zou hebben.

 

Speciale omstandigheden

Er zijn talloze redenen om een taxi nodig te hebben, waaronder speciale omstandigheden. Dit kunnen bijvoorbeeld hulpbehoevenden zijn. Hieronder vallen mensen die niet of minder mobiel zijn of een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. Dit kan echter ook over kinderen gaan. Zo zijn er speciale taxibedrijven en/of -diensten die gespecialiseerd zijn in leerlingenvervoer. Hierbij kan het gaan om een privéschool die het vervoer regelt, bijzonder onderwijs voor kinderen met een beperking of het vervoer van en naar huis of de kinderopvang. Verder zijn er ook andere speciale omstandigheden waaronder dit nodig zou kunnen zijn, denk hierbij aan het uitvallen van het openbaar vervoer of iets dergelijks.

 

Hoe werken taxibedrijven?

De meeste taxibedrijven zijn dag en nacht bereikbaar, vaak 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dit komt omdat je natuurlijk op de meest uiteenlopende tijdstippen op de meest uiteenlopende locaties een taxi nodig kunt hebben. Ze zijn telefonisch bereikbaar en vertellen je vaak dat ze binnen 20/30 minuten al op locatie kunnen zijn, afhankelijk van de locatie, het tijdstip en de drukte op de weg en bij het taxibedrijf natuurlijk. Voor diensten als vliegveldverkeer, pendeldiensten etcetera rekenen ze vaak vaste tarieven. Voor alle overige diensten hebben ze een starttarief, waarbij je vervolgens per kilometer een klein bedrag betaalt. Het zal niet gauw voorkomen dat een taxibedrijf daarvoor een soort minimumtarief hanteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.